Scudder has completed a structural alterations package on behalf of Lend Lease at the BBC Media Centre in White City. The works are part of an overall scheme to provide new welfare facilities and security for the BBC as well as increasing the floorspace of the upper levels and a complete refurbishment.

The works included new structures and floors with an element of soft strip. New blockwork and drainage within the basement were also included as a part of the scope. Two atriums were infilled at the lowest level with new steel installation and ribdeck which allowed for concrete infill works, enclosing the finished floor levels. As a part of these works Careys Design Team were used to design a temporary works scheme.

The main challenge faced by Scudder was water management and working below the water table. To overcome this challenge the site installed sinking submersible pumps around the working area and secant piles creating a box for the working area. Complex coordination with all trades was needed in respects of the drainage element of works and setting out.

Working in a live environment below live BBC recording studios also proved a challenge to the site team. This was mitigated by multiple cuts of the work area using a floor saw to avoid vibrations. To minimise noise disturbance sound barriers were used, this created cells which allowed the works to continue, decreasing vibration.

Principal Contractor
Lend Lease
Back to top
This website sets cookies. By continuing to use this site you accept our privacy policy.